Landelijke toppers geven kleur aan 65e Jumbo Ronde en 4mijl van Papendrecht

      Reacties uitgeschakeld voor Landelijke toppers geven kleur aan 65e Jumbo Ronde en 4mijl van Papendrecht

Afgelopen zaterdag waren een paar landelijke toppers in actie te zien in Papendrecht.
Vrij onverwacht schreef veldrijder Lars van der Haar zich in voor de wielerronde. Bij de hardloopwedstrijd over 4 mijl meldden zich de nationale toplopers Roy Hoornweg en Roos Blokhuis zich aan de start. Van der Haar wist bij de Elite de race naar zijn hand te zetten en vierde na een spannende koers zijn overwinning. Hoornweg en Blokhuis wonnen eveneens beiden hun onderdeel heel overtuigend.

Jumbo Ronde van Papendrecht

Bij de wielerronde deed een aantal toppers mee. Dit jaar werd begonnen met de dameskoers waarin drie categorieën waren samengevoegd. Liefst 50 dames streden om de grote prijs “Renco Solutions”. Na een spannende race met diverse demarrages leek het op een massasprint uit te draaien, echter Silke Smulders, Roos Markus en Alicja Verhagen konden echter nog net uit het peloton wegsprinten. Silke Smulders drukte haar voorband als eerste over de finish. De Papendrechtse renster Lieke van Weereld eindige keurig als 25e.

Om 13.00u kwam de categorie sportklasse 19+/Amateurs 40+ in actie voor de “Grote Prijs KortelandRijwielen”. Net als bij eerste omloop, was een mooie koers te aanschouwen met o.a. de Papendrechtse renners Peter Kooistra, Dennis en René Lems. Evenals vorig jaar, bij de 64e Jumbo Ronde van Papendrecht, kwam Laurens Koster uit Oegstgeest als 1e over de meet.

De elitekoers kende dit jaar een bijzondere deelnemer; Lars van der Haar. In het winterseizoen te zien als succesvol veldrijder, maar zaterdag 2 juni 2018 aan de start van de 65e Jumbo Ronde vanPapendrecht . ’s Zomers als er niet gekoerst wordt rijdt Van der Haar regelmatig een criterium. Zo kwam hij zich dit jaar mengen in de strijd met de regionale toppers in Papendrecht. Na een lange ontsnapping met Harmen Baas, Patrick Bos en Marvin van Spronsen beloonde de samenwerking zichin een sprint tussen de vier heren. Na 80 km wist Lars Van der Haar deze editie “Grote Prijs Jumbo Supermarkten” te winnen.

page2image1792864

Ruim 20 km per uur hardlopen

65 was afgelopen zaterdag ook het getal voor het aantal lopers dat meedeed aan de tweede editie van de 4 mijl van Papendrecht. Vorig jaar was het startveld nog 38 lopers, nu was het aantal bijna verdubbeld. De organisatie was tevreden met het deelnemersveld, maar had op iets meer lopers gerekend. De komst van Roy Hoornweg en Roos Blokhuis maakte veel goed. Hoornweg was direct na het startschot alleen op weg door de straten van zijn eigen woonplaats. Zijn doel was een goede trainingsloop af te werken in gemiddelde snelheid van 20 km per uur, maar uiteindelijk liep hij sneller. Daarmee kwam er een toptijd van 18.42 minuten op de klokken en tevens een parcoursrecord dat naar verwachting nog wel even zal blijven staan. Nummer twee, Henk Jan den Braven, traint samen met Hoornweg en Blokhuis in dezelfde groep bij Passaat. Dat Roy Hoornweg te snel zou zijn, wist hij al voor de start. Den Braven verraste zichzelf echter door in een sterke race Leendert van der Lugt net voor zich te houden in 20.18 min. Van der Lugt was speciaal voor de gelegenheid op de racefiets uit Capelle a/d IJssel gekomen en werd derde in 20.26 min.

Loopwedstrijd met potentie

Roos Blokhuis kwam als vierde overall binnen en werd daarmee overtuigend eerste vrouw. Zij snelde naar de finish in een nieuw parcoursrecord van 21.34 min. Ook bij de vrouwen was de wedstrijd om de tweede plek spannend. Nay Seddik uit Dordrecht vocht een spannende strijd uit met Cora Vlot, die dit keer de Dordtse voor zich moest dulden.

Volgens Hoornweg is de 4 mijl van Papendrecht een loopwedstrijd met potentie. De ronde is snel en volledig afgezet en er staan nu twee hele scherpe tijden als parcoursrecord. Hij vond het in ieder geval prachtig om met veel bekenden aan de kant weer eens een wedstrijd in eigen huis te winnen. De wijze waarop Hoornweg won, geeft hem veel zelfvertrouwen voor de Nederlands kampioenschappen 10 km, die komend weekend in Leiden plaatvinden.

page3image1769344

Roy Hoornweg ontvangt aanmoedigingen bij de finish (foto Marco van Ham)